Lege stoelen

Onder deze titel schreef ik zojuist een korte blog op ons intranet. Aanleiding was de bijeenkomst van afgelopen middag onder de titel “CvB in gesprek met medewerkers”. We organiseerden die voor de derde keer. En de titel geeft weer wat we zagen. Kortom: geen opkomst.

Op intranet vraag ik naar reacties. Ik zoek oorzaken. Wat missen we? Is het iets praktisch? Is het een bepaald sentiment dat we niet herkennen? Ik weet het niet en wil het weten.

En hoe zit het als ik het thema verbreed? Bestuurders die in contact willen komen met “de werkvloer”, zitten mensen daar op te wachten? Spelen we in op een daadwerkelijk bestaande behoefte? Soms denk ik dat mesnen gewoon zoveel mogelijk ongestoord hun werk willen doen. Dat ze van ons verwachten dat we ze daartoe in staat stellen. En zo’n bijeenkomst is dan eigenlijk gewoon een storend element. Eigenlijk zouden wij ons beter met ons echte werk bezig kunnen houden. Hebben we niks beters te doen?

Maar weet je … ik baal van bestuurders die alleen maar besturen op afstand. Ik vind de organisatie ingaan een kernelement van ons werk. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen, naar alle mensen. En ik wil niet alleen door directeuren geïnformeerd worden over wat er gebeurt binnen de school.  Daar haal ik energie uit en ik denk dat het gewoon een min of meer vanzelfsprekend onderdeel van het werk is. Niet iets extra’s. Niet iets bijzonders. Gewoon iets dat erbij hoort en ook nog leuk is.

Is dat nou zo bijzonder? Zie ik iets ove rhet hoofd?

0 Reacties to “Lege stoelen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Mijn laatste tweets

Archief

Categorieën


%d bloggers liken dit: