Vechten tegen de bierkaai?

Afgelopen week bezocht ik een ouderavond van de vierde klas van een vmbo-school. Gewoon, omdat een van mijn kinderen daar zit. Even een bloemlezing van wat ik daar hoorde, zowel van personeel van de school, als van ouders:

  • een derde van de MBO-scholen is slecht
  • op het ROC is het een chaos
  • waarom is het zo moeilijk om naar de HAVO te gaan? Dat is toch beter voor een kind.
  • de havo biedt meer structuur en bescherming

Ik ga het niet nuanceren en ook niet weerleggen. Natuurlijk moet er veel beter in het MBO dan nu het geval is. Maar kunnen we alstublieft eens op onderzoek uitgaan?

Wij gaan komend jaar ongeveer 25%  van onze MBO-cursisten ondervragen. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door cursisten, in samenwerknig met HBO-studenten. We willen weten wat ze van de school vinden. We willen onvrede aanpakken en daadwerkelijke verbeteringen realiseren. Daarvoor zijn cursisten een belangrijke informatiebron, naast medewerkers en het bedrijfsleven in onze omgeving.

Als er onvrede bestaat die we niet weg kunnen nemen, trekken we daaruit duidelijke consequenties. Onvoldoende kwaliteit mag niet voortbestaan. We hebben geen inspectie nodig om dat te verordonneren.

Intussen is er de afgelopen jaren sprake van een forse afname van het voortijdig schoolverlaten. Ons rendement stijgt jaarlijks. Beiden moeten de komende jaren verder verbeteren, voordat we de vlag uitsteken.

Maar mogen we alstublieft binnenkort rekenen op iets eerlijker vergelijkingsmateriaal. Wijs ons op fouten, maar merk ook het goede op.

0 Reacties to “Vechten tegen de bierkaai?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Mijn laatste tweets

Archief

Categorieën


%d bloggers liken dit: