Iedereen wint, maar er valt niets te winnen

Mooi hè? De verkiezingsuitslag is bekend en alle partijen kraaien victorie. Al is het maar omdat je minder achteruit gegaan bent dan je ooit vreesde. Zo kan iedere nederlaag goedgepraat worden. Zoals de voetbaltrainer die geniet van het betere spel, ondanks het verlies met 0-5.

Maar als alle partijen winnen, moeten alle kiezers toch ook het idee hebben dat ze iets gewonnen hebben???? Ik vrees het ergste. Ik vrees dat er nog enkele jaren volgen waarin beroerde voorstellen besproken worden. Soms worden ze wat aangepast, maar daar worden ze niet perse beter van. Integendeel, als je een beroerd voorstel bewerkt, wordt het vaak alleen beroerder.

De versplintering in het parlement heeft waarschijnlijk tot gevolg dat de echte keuzes uitblijven. Job Cohen krijgt het verwijt alles voor zich uit te schuiven, maar nu wordt er waarschijnlijk alleen maar heen en weer geschoven. Een beetje van dit en een beetje van dat … leidt meestal tot een boel van niks. En het product van nul is altijd nul.

Wat voor keuzes werden eigenlijk door partijen gepresenteerd? Niet het beste, volgens mij:

  • De PVV ging voor keuzes van de provincie waar de provincie niets te kiezen heeft.
  • De oppositie maakte vooral duidelijk dat anderen verkeerde keuzes (dreigen te) maken.
  • CDA en VVD leken mij vooral geen keuzes te maken en vooral bang te zijn voor “belgische toestanden”

Wat stelt het woord verkiezingen dan eigenlijk voor?

0 Reacties to “Iedereen wint, maar er valt niets te winnen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Mijn laatste tweets

Archief

Categorieën


%d bloggers liken dit: